Workshop "Bee-building" 29 februari 2020

Naast voedsel voor bijen is het aanbieden van nestelgelegenheid voor bijen in tuinen en parken een belangrijk middel om bijen te helpen. En een bijenhotel heeft een educatieve functie. Volwassenen en kinderen komen er in contact met bijen. Wil je in één middag alles leren over bijenhotels en naar huis gaan met een eigen exemplaar. Dan is deze cursus prima geschikt. Wil je echter leren hoe je je tuin bij-vriendelijk maakt met voedselplanten voor bijen en het creëren van nestelgelegenheid kies dan voor de workshop “Bee-kind

Programma:

- Welkom
- Korte presentatie over het leven van bijen en wat de mens kan doen om bijen te helpen  speciaal m.b.t. bijenhotels
- Pauze
- Bouwen van een klein bijenhotel dat aan het einde van de dag kan worden meegenomen


Tijdsduur: van 12-±16.00 uur

Aantal deelnemers: minimaal 8 maximaal 15 deelnemers.

Prijs: € 45,- p.p. inclusief biologische koffie/thee/wat lekkers/bijenhotel

Locatie:

Bijen Educatie Centrum

Lindeseweg 2

7251 NK Vorden (Gelderland)

Contact:

info@bijenstichting.nl

0575-469832 bgg 06-52629826

Docent:

Jaap Molenaar, Initiatiefnemer van de petitie Stop de Bijensterfte in 2009. Daarna heeft hij in 2010 als voorzitter de Bijenstichting opgericht. Hij heeft een lange werkervaring in het natuurbeheer en is initiatiefnemer en voorzitter. Jaap is bijenliefhebber en imker. Met zijn uitgebreide opleiding in het groen en zijn onderwijsbevoegdheid ontwikkelt hij cursussen en geeft workshops.

€ 45,-

Je wordt doorverwezen naar onze webshop.Tijdens het aanmelden kan je kiezen voor Ideal betaling of vooruit geld overmaken. Je ontvangt na aanmelding een mail met informatie.