We bieden de volgende workshops aan

In onze agenda kun je zien wanneer de workshops zijn gepland.

Het aanbieden van voedsel is een belangrijke manier om bijen te helpen. In deze workshop nemen we u eerst mee in de wereld van bijen. Welke groepen bijen bestaan er en hoe leven de verschillende groepen.

We gaan kort in op een aantal soorten bijenplanten (wilt u daar veel meer over weten volg dan onze online cursussen 

Daarna behandelen we diverse manieren waarop u uw tuin bij-vriendelijk kunnen maken. Na de pauze gaan we praktisch aan de slag en gaat u in groepjes een planvoor een bij-vriendelijke tuin uitwerken. Daarbij maakt u gebruik van diverse boeken en internet pagina’s die wij tot onze beschikking hebben. Aan het eind van de workshop gaat u naar huis met kennis over bijen en een hoop inspiratie om uw tuin bij-vriendelijk te maken.

Naast voedsel is nestelgelegenheid aanbieden een belangrijke manier om bijen te helpen.

In deze workshop nemen we u eerst mee in de wereld van bijen. Welke groepen bijen bestaan er en hoe leven de verschillende groepen. We gaan kort in op het aanbieden van voedsel (wilt u daar veel meer over weten volg dan de workshop bij-vriendelijke tuin of volg onze online cursussen 

Daarna behandelen we de diverse manieren waarop we nestelgelegenheid kunnen aanbieden.

Na de pauze gaan we praktisch aan de slag en bouwt u zelf een bijen hotel. 

Het herkennen van hommels is niet makkelijk. Toch kunnen we u in twee dag een hoop kennis aanbieden om in ieder geval de verschillende hommels van elkaar te onderscheiden en weet u op welke manier u moet werken om deze bijen te gaan herkennen.

In deze workshop nemen we u eerst mee in de wereld van de hommels.

In de tweede dag gaan we praktisch aan de slag en gaat u in groepjes de tuin in om op zoek te gaan naar hommels . U gaat u met hulp van gidsen en zoekkaarten de hommels op naam brengen. (Bij slecht weer doen we dit op een digitale wijze)

Er zijn diverse mogelijkheden voor maatwerp workshops voor groepen (organisaties/bedrijven).

Naast de standaard workshops zijn er diverse andere mogelijkheden die we zowel op onze eigen locatie als in-company kunnen aanbieden. Naast inhoudelijk informatie bieden deze workshops ook mogelijkheden om te werken aan teambuilding. Op verzoek sturen we u een brochure.

Wintercursus 

Op drie zaterdagen leer je veel over de leefwijze van (wilde) bijen, welke rol bijen in onze geschiedenis hebben gespeeld, hoe belangrijk ze voor mensen zijn en wat wij als kunnen doen om bijen te helpen.