Partners

Partners van de Bijenstichting zijn andere (natuur)organisaties of bedrijven waar wij intensief mee samenwerken. De Bijenstichting is kritisch in de keuze van partners. De samenwerking moet daadwerkelijk een meerwaarde hebben en er wordt uiteraard alleen samengewerkt met partijen die duurzaamheid en zeker bij-vriendelijk handelen hoog in hun vaandel hebben staan!

Bionext

Bionext is een Nederlandse ketenorganisatie voor duurzame biologische voeding en landbouw. Bionext is organisator van de Week van de Smaak en het ‘Lekker naar de Boer’-weekend, uitgever van diverse media en bedenker van de acties Adopteer een Kip en Adopteer een Appelboom. In 2009 steunde deze organisatie de petitie Stop de Bijensterfte


BlooSEM

BlooSEM is een online marketingbureau dat de de Bijenstichting belangeloos ondersteunt in het creëren van online bewustwording rondom bijen bij het grote publiek. Daarnaast helpt BlooSEM in het werven van donateurs en vrijwilligers. Dit doen ze onder andere door middel van website advies, de inzet van Google Ads, zoekmachine optimalisatie advies en Social Media strategie.


Cruydt-Hoeck

Cruydt-Hoeck Wildebloemenzaden is kweker en leverancier van inheemse wildeplantenzaden en bloemenweideadviseur.

Met onze inheemse zaden, mengsels, advies en ondersteuning helpen wij gemeenten, organisaties, (groen)bedrijven en particulieren te werken aan meer biodiversiteit voor een natuurrijke en gezonde leefomgeving voor plant, mens en dier.

Gardeners World

Ben jij ook altijd bezig in de tuin? Geniet je net zo veel van het tuinieren zelf als van het eindresultaat? Met Gardeners’ World krijg je het jaar door inspiratie, praktische tips en trucs en stap-voor-stap uitleg om lekker aan de slag te gaan. Gardeners’ World is je gids naar de tuin die jij voor ogen hebt.

KNNV

Deze vereniging is voor mensen met affiniteit en interesse voor de natuur. Zij willen de natuur beleven, proberen te begrijpen en beschermen. Daarom zijn de leden van de KNNV vaak buiten in het veld te vinden. De KNNV is al meer dan 100 jaar de vereniging voor veldbiologie in Nederland. We werken ook samen met de drukkerij voor allelei educatieve materialen..


Podivium

Grafisch- en illustratief Ontwerp

Grafisch ontwerper Christel Bouwmeester en illustratief vormgever Marijn van der Wateren vormen de kern van dit grafisch atelier Podivium waar elke centimeter van het kantoor is ingericht op het ontwikkelen en verzorgen van grafische, illustratieve en andere creatieve uitingen. Zij ontwikkelen onze huisstijl en ontwerpen ons bijenmagazine Beezzz

AdviesLokaal

AdviesLokaal wordt gerund door Maurice Schoutsen, hij heeft sinds 1995 ervaring opgedaan in de accountancy, fiscaliteiten en administraties van verschillende bedrijven. Maurice is ons financieel adviseur en en verzorgt in zijn vrije tijd de  jaarverslagen. Zijn team houdt onze boekhouding bij.

Salt&

SALT& is duurzaam leven en ondernemen. Wil jij bewuster omgaan met onze planeet? Je bedrijf zichtbaar maken of zelf aan de slag met Adobe? Laat je inspireren! SALT& produceert #PlanetFirstApproach bijenkaarten

Wat je ook niet wist, sinds kort helpt SALT& ons met onze marketing uitingen


De Groene Koepel

De Groene Koepel zet zich in voor een duurzame ontwikkeling van groene verblijfsrecreatie in Nederland en vlak over de grenzen. Dit doet zij via haar netwerken van (Groeps)Natuurkampeerterreinen en Trekkershutten. Kamperen op een Natuurkampeerterrein is kamperen in zijn puurste vorm. Samen met de Bijenstichting wil De Groene Koepel Nederland een stukje bij-vriendelijker maken door bewustwording te creëren bij haar gasten.

St. Bloeiend Boerenland

Samen biodiversiteit bevorderen. Dat is ons belangrijkste doel. Wij willen dat burgers en boeren de handen ineen slaan om het uitsterven van insecten en vogelsoorten te voorkomen. Om het leven bovengronds te verbinden aan het leven ondergronds om daarmee de totale biodiversiteit te stimuleren. En dat is nodig, want het gaat slecht met de biodiversiteit in Nederland.

Stichting Straatboer

Wij vergroenen steden met fruit en groenten: vergroenten dus. Op die manier werken we aan meer biodiversiteit, klimaatadaptatie en bewustwording over ons voedselsysteem. Dit doen we op een sociaal inclusieve manier, zodat iedereen er de vruchten van plukt.

We zijn actief op bedrijventerreinen en binnen steden.

Stichting Hoopheggen

"Onze missie is geslaagd wanneer we ieder jaar zoveel mogelijk heggen planten met zoveel mogelijk mensen. We zijn een jonge stichting met als doelstelling de biodiversiteit, dus ook de bijen, een boost te geven en het landschap te herstellen. Maar belangrijker nog: zoveel mogelijk mensen weer in contact met het landschap te brengen, waardoor liefde voor natuur een belangrijke bijvangst is."

arrow_drop_up arrow_drop_down