De Bijenstichting

Educatie, beinvloeden overheidsbeleid en aanleg van bijenlinten voor honingbijen, wilde bijen en hommels

Internationale samenwerking

De Bijenstichting werkt samen met diverse natuurorganisaties zowel binnen Nederland. Minder bekend is dat we ook internationaal samenwerken.

Save the Bees Coalition

Dit is een samenwerking tussen allerlei organisaties binnen Europa die tot doel hebben om de Neonicotinoiden te verbieden. Tevens zetten ze zich in om insecten beter te beschermen tegen bestrijdingsmiddelen in het algemeen. Bekijk hier de website van Save the Bees Coalition.

Buglife

Dit is de enige organisatie in Europa die zich toelegt op het behoud van alle ongewervelden. Deze organisatie is in Engeland gevestigd maar is ook actief op Europees niveau.

Bekijk de website van Buglife.

Wij zijn een ANBI (Algemeen Nut Beoogde Instelling) erkende organisatie. Daarmee voldoen we aan tranparantie qua beleid en financiën. Je weet daardoor aan wie je je steun geeft. Daarnaast zijn donaties binnen regels van de belastingdienst fiscaal aftrekbaar. We voldoen aan onze publicatieverplichtingen door onze gegevens te plaatsen op de ANBI website.

Ons rekeningnummer is NL55TRIO0390473324

Voorzitter, secretaris en penningmeester zijn het spin in het web.

Vele activiteiten op landelijk en lokaal niveau.

Samenwerkingspartners

Gezamenlijke projecten, kennisdelen en ondersteuning.

Onze activiteiten

Het geven van voorlichting over bijen

Met name gericht op wilde bijen en hommels omdat daar bij het brede publiek nog te weinig over bekend is.

Beïnvloeden (landbouw)beleid

O.a. door het in beroep gaan tegen toelating insecticiden die bijen doden.

Stimuleren lokale initiatieven t.b.v. bijen

Zoals het zaaien van drachtplanten en aanleggen van nestelgelegenheid voor wilde bijen.

Steun de Bijenstichting

Red de bijen, steun ons werk!

Er zijn vele wijze waarop je ons kunt steunen. Zowel structurele als eenmalige steun wordt enorm gewaardeerd. Wij zijn een onafhankelijke stichting en ontvangen geen subsidies. We kunnen onze activiteiten alleen ontplooien dankzij jouw steun.

Er zijn veel verschillende manieren om de Bijenstichting te steunen:

Staat jouw idee om ons te steunen er niet bij? Neem dan contact met ons op.

Eenmalige gift

Steun de bijenstichting met een eenmalige gift via Pifworld

Donateur

Donateur worden kan al vanaf €10,- per jaar!

Bijen Educatiecentrum

Word lid en krijg toegang tot leuke cursussen en andere extra's.