Activiteiten van het Bijen Educatiecentrum

De Bijenstichting en het Bijen Educatiecentrum organiseren diverse leuke activiteiten en workshops!

Wil je weten wat er allemaal te doen is komende tijd bekijk dan hieronder de agenda en doe mee.

Bekijk agenda

MRT

Bouw insectenmuur

NL doet dag in Vorden

Landelijke Zaaidag voor Bijen

In heel Nederland

MEI

World Bee Day

In heel Nederland

Feestelijke officiele opening

UITGESTELD naar waarschijnlijk 21 juni, besloten opening op 25 mei gaat wel door voor mensen die zijn uitgenodigd (donateurs/vrijwilligers/relaties)

juni

“Bee-building”

Naast voedsel voor bijen is het aanbieden van nestelgelegenheid voor bijen in tuinen en parken een belangrijk middel om bijen te helpen. In één middag alles leren over bijenhotels en naar huis gaan met een eigen exemplaar.

juli

"Bee-watch"

Bijen op naam brengen is niet gemakkelijk. In deze workshop geven we je vele handvatten om daarmee aan de slag te gaan. We duiken in de theorie maar gaan vooral ook buiten op speurtocht naar bijen. Voor deze cursus is het raadzaam om via ons online cursussen de basiscursus bijen herkennen te hebben gevolgd

juli

Open tuin

Op deze dag is de tuin geopend voor het publiek.

Er worden rondleidingen gegeven en er is een informatiestand waar boeken en andere artikelen kunnen worden gekocht.

Op het terras kan een kopje koffie/thee worden genuttigd.

aug

“Bee delicious”

Ons voedsel – bijen voedsel.

Op deze dag leer je op welke wijze wij afhankelijk zijn van bijen voor ons voedsel en geniet je vooral van gezond voedsel dankzij bijen. Behalve theorie gaan we ook genieten van gezond biologisch geteeld voedsel die we zelf gaan plukken en bereiden.

aug

Workshop Hommel herkenning

Eerste lesdag van een 2-daagse workshop. Voorwaarde voor deelname is dat je daarna actief hommels gaat tellen. Lees hierover meer in het cursusblad.

Open tuin

Op deze dag is de tuin geopend voor het publiek.

Op het terras kan een kopje koffie/thee worden genuttigd.

“Bee-kind"

In deze workshop leer je hoe je jouw tuin bij-vriendelijker maakt door meer voedsel en nestelgelegenheid aan te bieden.

Wintercursus

Op drie zaterdagen leer je veel over de leefwijze van (wilde) bijen, welke rol bijen in onze geschiedenis hebben gespeeld, hoe belangrijk ze voor mensen zijn en wat wij als kunnen doen om bijen te helpen.

sept

Bollenparade

De tijd om bloembollen te planten breekt aan. Wij planten deze dag bollen in de tuin en kunt informatie krijgen en bloembollen kopen.

Burendag

Kerstmarkt

Gezellig in kerstsfeer en in de namiddag een programma exclusief voor onze vrijwilligers om het jaar af te sluiten.