Activiteiten van het Bijen Educatiecentrum

De Bijenstichting en het Bijen Educatiecentrum organiseren diverse leuke activiteiten en workshops!

Wil je weten wat er allemaal te doen is komende tijd bekijk dan hieronder de agenda en doe mee.

Bekijk agenda

'Bee Kind'

In deze workshop leer je hoe je jouw tuin bij-vriendelijker maakt door meer voedsel en nestelgelegenheid aan te bieden.

feb

“Bee-building”

Naast voedsel voor bijen is het aanbieden van nestelgelegenheid voor bijen in tuinen en parken een belangrijk middel om bijen te helpen. In één middag alles leren over bijenhotels en naar huis gaan met een eigen exemplaar.

??

In-company workshop

Wilt u binnen uw bedrijf een in-company workshop geven als bedrijfsuitje of onderdeel van teambuilding?

MRT

NL DOET dag

NL doet dag in Vorden. We gaan een bijenhotel bouwen voor de solitaire bijen in de tuin.

Cursus Hommel herkennen

Twee daagse cursus om hommels te leren herkennen.

april

Landelijke Zaaidag

In heel Nederland activiteiten in demonstratietuin Vorden zaaien we ook.

?

SEPT

Workshop op maat

Wilt u binnen uw bedrijf een (in-company) workshop geven als bedrijfsuitje of onderdeel van teambuilding?

World Bee Day

Wereldwijd word op deze dag aandacht besteed aan bijen.

juni

Op deze dag is de tuin geopend voor het publiek.

Er worden rondleidingen gegeven en er is een informatiestand waar boeken en andere artikelen kunnen worden gekocht.

juli

aug

sept

Bollen Parade

De tijd om bloembollen te planten breekt aan. Wij planten deze dag bollen in de tuin en kunt informatie krijgen en bloembollen kopen.

??

In company workshop

Wintercursus

Op drie zaterdagen leer je veel over de leefwijze van (wilde) bijen, welke rol bijen in onze geschiedenis hebben gespeeld, hoe belangrijk ze voor mensen zijn en wat wij als kunnen doen om bijen te helpen.

Kerstmarkt

Gezellig in kerstsfeer en in de namiddag een programma exclusief voor onze vrijwilligers om het jaar af te sluiten.