Activiteiten van het Bijen Educatiecentrum

De Bijenstichting en het Bijen Educatiecentrum organiseren diverse leuke activiteiten en workshops!

Wil je weten wat er allemaal te doen is komende tijd bekijk dan hieronder de agenda en doe mee.

Bekijk agenda

MRT

NL DOET dag

NL doet dag in Vorden. We gaan een bijenhotel bouwen voor de solitaire bijen in de tuin.

Cursus Hommel herkennen

Twee daagse cursus om hommels te leren herkennen.

april

Landelijke Zaaidag

In heel Nederland activiteiten in demonstratietuin Vorden zaaien we ook.

Workshop 'Bee-Picture'

Bijen fotograferen is geduld hebben en inzicht krijgen in het gedrag van bijen.

World Bee Day

Wereldwijd wordt op deze dag aandacht besteed aan bijen.

juni

Op deze dag is de tuin geopend voor het publiek.

Er worden rondleidingen gegeven en er is een informatiestand waar boeken en andere artikelen kunnen worden gekocht.

juni

Workshop “Bee-watch”

Bijen op naam brengen is niet gemakkelijk. In deze workshop geven we je vele handvatten om daarmee aan de slag te gaan.

juli

aug

sept

Bollen Parade

De tijd om bloembollen te planten breekt aan. Wij planten deze dag bollen in de tuin en kunt informatie krijgen en bloembollen kopen.

Wintercursus

Op drie zaterdagen leer je veel over de leefwijze van (wilde) bijen, welke rol bijen in onze geschiedenis hebben gespeeld, hoe belangrijk ze voor mensen zijn en wat wij als kunnen doen om bijen te helpen.

Kerstmarkt

Gezellig in kerstsfeer en in de namiddag een programma exclusief voor onze vrijwilligers om het jaar af te sluiten.