Activiteiten van het Bijen Educatiecentrum

De Bijenstichting en het Bijen Educatiecentrum organiseren diverse leuke activiteiten en workshops!

Wil je weten wat er allemaal te doen is komende tijd bekijk dan hieronder de agenda en doe mee.

Bekijk agenda

Open tuin

Op deze dag is de tuin geopend voor het publiek.

Er worden rondleidingen gegeven en er is een informatiestand waar boeken en andere artikelen kunnen worden gekocht.

“Bee-kind"

In deze workshop leer je hoe je jouw tuin bij-vriendelijker maakt door meer voedsel en nestelgelegenheid aan te bieden.

Wintercursus

Op drie zaterdagen leer je veel over de leefwijze van (wilde) bijen, welke rol bijen in onze geschiedenis hebben gespeeld, hoe belangrijk ze voor mensen zijn en wat wij als kunnen doen om bijen te helpen.

sept

Bollenparade

De tijd om bloembollen te planten breekt aan. Wij planten deze dag bollen in de tuin en kunt informatie krijgen en bloembollen kopen.

Burendag

Kerstmarkt

Gezellig in kerstsfeer en in de namiddag een programma exclusief voor onze vrijwilligers om het jaar af te sluiten.

'Bee Kind'

feb

“Bee-building”

Naast voedsel voor bijen is het aanbieden van nestelgelegenheid voor bijen in tuinen en parken een belangrijk middel om bijen te helpen. In één middag alles leren over bijenhotels en naar huis gaan met een eigen exemplaar.

??

In-company workshop

Wilt u binnen uw bedrijf een in-company workshop geven als bedrijfsuitje of onderdeel van teambuilding?

MRT

NL DOET dag

NL doet dag in Vorden Programma nog niet bekend maar we doen weer mee!

Cursus Hommel herkennen

Twee daagse cursus om hommels te leren herkennen.

april

Landelijke Zaaidag

In heel Nederland activiteiten in demonstratietuin Vorden zaaien we ook.

'Bee watch'

Bijen op naam brengen is niet gemakkelijk. In deze workshop geven we je vele handvatten om daarmee aan de slag te gaan. We duiken in de theorie maar gaan vooral ook buiten op speurtocht naar bijen. Voor deze cursus is het raadzaam om via ons online cursussen de basiscursus bijen herkennen te hebben gevolgd

World Bee Day

Wereldwijd word op deze dag aandacht besteed aan bijen.

juli

aug