Bijenstichting in de media

Op deze pagina geven we chronologisch een overzicht van de belangrijkste berichten/video's in de diverse (Nederlandse) online en offline media waar de Bijenstichting aan het woord is.

Dialoog in de Nieuwe Wereld 'Winstgericht landbouwbeleid is een ramp voor het ecosysteem.'

De Nieuwe Wereld is een online platform dat mensen uit verschillende disciplines en maatschappelijke sferen bij elkaar brengt om na te denken over de grote veranderingen van deze tijd. In deze aflevering van 14 oktober 2021 verteld Jaap Molenaar van het Bijen Educatiecentrum over de leefwijze van bijen, het landbouwsysteem, de rol van pesticiden bij bijensterfte en wat mensen kunnen doen om bijen in hun tuin te helpen.

Binnenste Buiten TV

Beelden van de demonstratietuin van het Bijen Educatiecentrum met prachtige opnames van hommels en andere bijen en uitleg waarom bloemen voor bijen zo belangrijk zijn. Kijk deze aflevering van 28 september 2021 terug op de website van Binnenste Buiten TV

Red Bijen en Boeren

De Bijenstichting is Nederlandse partner van dit Europees Burgerintiatief dat eind september 2021 ruim 1 miljoen handtekeningen ophaalde om de EU te verplichten om serieus te kijken naar een steun voor een duurzaam Europees Landbouwbeleid. In het online RTL-artikel van 29 september 2021 aandacht voor de mijlpaal van 1 miljoen handtekeningen

Het is de 'Maai Mei Niet' maand!

In de radio uitzending van 16 mei 2021 werd in de gemeente Brummen de aftrap gedaan van de Maai Mei Niet actie waarbij iedereen werd opgeroepen om de hele maand het gazon niet te maaien om meer bloemen voor bijen te krijgen.