Landelijk Bijen Educatiecentrum 

Het centrum is gelegen op landgoed De Kieftskamp in Vorden, een kleinschalig landschap met een rijke flora in de mooie Achterhoek en op zeven treinminuten van Zutphen. Midden in dit mooie coulisselandschap ligt een monumentale boerderij uit 1852 dat verbouwd is tot kantoor / ontvangstlocatie. 

Het Geldersch Landschap & Kasteelen heeft de huisvesting beschikbaar gesteld.

Lid worden van het educatiecentrum

Word je lid van het Landelijk Bijen Educatiecentrum, dan krijg je toegang

tot legio aan bijen gerelateerde cursussen. Zo zijn er onder andere cursussen over de leefwijze van bijen, hoe je ze kan herkennen en Bijen fotografie. Er zijn verschillende manieren om lid te worden. Bekijk ze hieronder.

Hiermee krijg je voor éénmalig 5 euro toegang tot een beperkt aantal online cursussen om te ervaren of het iets voor je is.

Smaakt het naar meer?  Kies dan voor een betaald lidmaatschap van het Educatiecentrum.Zo krijg je toegang tot meer cursussen en ook workshops.


Met dit lidmaatschap krijg je de beschikking over onder andere: 

• Algemene informatie

• Je ontvangt het online bijenmagazine Beeezz

• Toegang tot alle extra cursussen

Je kan kiezen voor een maand, kwartaal of jaar lidmaatschap.

Als je kiest voor een VIP lidmaatschap dan doneer je een hoger bedrag maar krijg je ook veel meer toegang. Zo krijg je onder andere: 

• Het online bijenmagazine Beeezz

• Toegang tot alle extra cursussen! 

• Je mag 1 x per jaar een workshop volgen. En nog veel meer!

Kantoor, workshopruimte en demonstratietuin

Het pand van het Bijen Educatiecentrum beschikt o.a. over een ontvangstruimte voor groepen, een kantoor en een keuken voor de catering van groepen.  Vanuit het Bijen educatiecentrum worden diverse projecten uitgevoerd en vrijwilligers begeleid. Verder is er een mooie workshopruimte waar geregeld diverse leuke workshops worden gehouden. 


Naast de boerderij ligt een boomgaard met diverse hoogstam fruitbomen. Daar zijn demonstratievelden en bloemenborders aangelegd met bij-vriendelijke planten. Tevens zijn in de tuin een bijenstal, bijenhotels, insectenmuur en andere bij-vriendelijke voorzieningen. Daarnaast is er een plantenkas waar zelf planten worden opgekweekt.


Wil je komen kijken? Dat kan! De demonstratietuin is tijdens open dagen toegankelijk voor publiek. 

Het centrum werd op 25 mei 2019 officieel geopend.Activiteiten op het centrum:

Diverse workshops m.b.t. bijen


Hier worden de  online cursussen beheerd

Kantoor van de stichting


Bijeenkomsten van vrijwilligers en partners