Wil jouw bedrijf of organisatie zich inzetten voor bijen?

Bedrijven, scholen en overheidsinstanties kunnen de Bijenstichting steunen en bijdragen aan het vergroten van bijenbewustzijn. Ontdek wat jouw organisatie kan doen en sluit je ook aan als sponsor!

Op welke manieren kan jouw bedrijf de Bijenstichting steunen?

 • Onderteken het convenant bijenbescherming;
 • Steun de Bijenstichting met een gift;
 • Zet een actie op voor de Bijenstichting om geld in te zamelen via Pifworld;
 • Steun (lokale) initiatieven (neem contact op met organisatie Bijenlint);
 • Plant of zaai drachtplanten;
 • Bouw/koop bijenhotels;
 • Neem deel aan een workshop (of vraag een in-company workshop aan);
 • Schakel de Bijenstichting in voor een betaald advies.

Voor het onderwijs/educatie

Wij bieden scholen diverse mogelijkheden om in het onderwijs bewustwording te creëren voor bijen. Dit kan bijvoorbeeld door:

 • De schoolkrant biedt inspiratie om te gebruiken in het lesprogramma
 • De Bijen zoekkaart en het boekje 'Bijen in Beeld' bieden mogelijkheden om in biologielessen op zoek te gaan naar wilde bijen in de omgeving van de school
 • Het klassikaal maken van bijenhotels en ophangen in de omgeving van de school
 • Als er een schooltuin is kan daarin drachtplantenzaad worden gezaaid om bijen van voedsel te voorzien
 • Inzet van lokale imkers(verenigingen) om groepen kinderen te ontvangen en uitleg te geven over honingbijen.

Voor organisaties

Elke organisatie die voldoet aan een of meer van onderstaande punten kan zich aanmelden:

 • De organisatie onderschrijft alle uitgangspunten van de Bijenstichting
 • De organisatie organiseert een activiteit die betrekking heeft op bijen en bijdraagt aan de doelstellingen van de Bijenstichting. (Bijvoorbeeld Landelijke Zaaidag voor bijen)
 • De organisatie draagt de uitgangspunten en doelstellingen uit via zijn/haar communicatiekanalen en verwijst naar de website van de Bijenstichting
 • De Bijenstichting bij de achterban onder de aandacht brengen
 • Via communicatiekanalen (tijdschrift/website) te verwijzen naar de Bijenstichting (www.bijenstichting.nl)
 • Wil het Convenant bij-vriendelijk handelen ondertekenen 

Voor overheden

De Bijenstichting roept overheden op om deel te nemen aan het Bijenlint. Lees daarvoor de doelen en uitgangspunten van het Bijenlint. De overheid heeft een belangrijke invloed, en kan als ‘motor’ lokale initiatieven ontplooien. Een aantal voorbeelden zijn:

 • Via communicatiekanalen aandacht besteden aan het Bijenlint
 • Het Convenant bij-vriendelijk handelen te ondertekenen en anderen stimuleren om hetzelfde te doen
 • In contact treden met organisaties in de regio om ze te stimuleren om gezamenlijk activiteiten te ontplooien (zaaien van drachtplanten, bouwen van bijenhotels, inrichten van bijentuinen). Een goed voorbeeld is o.a. Zutphen Bijenstad

Zijn er andere ideeën en wil je deze melden? Neem dan contact op met de Bijenstichting.

Onze sponsors

BAZA

Baza Seeds is een creatief zaadhandels- en productiebedrijf, dat buitengewone producten ontwikkelt met zaden als basis. 


Hun jarenlange ervaring (sinds 1947) met zaden, in combinatie met de creativiteit van ons team, heeft geresulteerd in een frisse, niet-seizoensgebonden collectie, die een breed publiek aanspreekt.


Baza Seeds verkoopt zoveel mogelijk biologische en duurzame producten. Ook de niet biologische zaden zijn niet met Neonicotinoiden behandeld.


Enkele BAZA producten als de kweektuintjes worden ook in onze webshop verkocht, waarvan de opbrengst naar de Bijenstichting gaat.

BlueGear

BlueGear is gespecialiseerd in webdesign- en development (WordPress, Joomla, Magenta), hosting, SEO en content marketing. Zij helpen klanten bij het bouwen van een sterke online aanwezigheid en het verbinden met hun doelgroep. BlueGear bouwt samen met klanten aan drie fundamenten in marketing:

1 - Houdt u van uw bedrijf en wat u doet? Dat inspireert en verbindt. BlueGear weet hoe dat verhaal voor u gaat werken!

2 - Doet u graag iets voor de wereld of uw omgeving? Dat is bijzonder en mogen echt meer mensen weten!

3 - Zoekt u een vaste partner voor ontwikkeling en onderhoud? Klanten die regelmatig aandacht besteden aan hun website en sociale media zijn erg succesvol. 

Sempergreen 

Sempergreen -kweker in hart en nieren- is een organisatie die de kwaliteit van leven wil verbeteren door innovaties op het gebied van duurzaam bouwen, biodiversiteit en groen in de stad. Wereldwijd levert Sempergreen producten voor groene daken, groene gevels en kant-en-klare bodembedekking. Voor de groene daken is er een speciale Bees & Butterfliesmat ontwikkelt in samenwerking met de Bijenstichting en De Vlinderstichting. Voor deze vegetatiemat is een grote variëteit aan waard- en nectarplanten geselecteerd en levert daarmee een belangrijke bijdrage aan de bevordering van biodiversiteit. Per verkochte vierkante meter wordt er een donatie gedaan aan de Bijenstichting. Daarnaast heeft Sempergreen ook vegetatiematten geleverd aan de demonstratietuin.

Team6 game studios

Team6 is een game-ontwikkelaar voor consoles zoals de Switch, Xbox en PlayStation, en mobiele apparaten. Ze hebben een groot publiek (~75 miljoen wereldwijd) en voelen zich verantwoordelijk om games te ontwikkelen met een positieve impact op de wereld.

Recente, internationale projecten waaraan zij hebben gewerkt zijn o.a. voorlichting over de schadelijkheid van plastic in de zee is, Millennials leren wat gezonde voeding is, en het stimuleren van meer beweging wereldwijd. Naast projecten gericht op gezonde voeding en beweging, hebben ze een ‘games for good’ afdeling genaamd “Bee Royale”. Oprichter van Team6 sponsort de Bijenstichting persoonlijk, wat dan ook volledig aansluit bij hun visie.

PIF Isolatie

Duurzaam isoleren is essentieel om de CO2-uitstoot te verminderen en klimaatverandering tegen te gaan. PIF isolatiefolie is een innovatief en hoogwaardig product dat hoge Rc-waarden combineert met flexibele en eenvoudige verwerking. Het wordt duurzaam geproduceerd en is 100% recyclebaar, ideaal voor renovatie en nieuwbouw.

Bij PIF geloven ze dat duurzaamheid begint bij jezelf. Daarom wekken zij alle energie voor hun pand op met zonnepanelen, scheiden ze het afval zorgvuldig en ondernemen zij op een maatschappelijk verantwoorde manier (MVO).

Naast het leveren van een duurzaam product willen zij ook bijdragen aan een betere leefomgeving en een gezonder klimaat.

Buurjongens

Op zoek naar een originele schutting met ruimte voor natuur? De schuttingen van de Buurjongens kunnen ingevuld worden met plantenvakken, insectenhotels, voedertafeltjes en nog veel meer. Door in de schutting ruimte te geven aan planten en dieren wordt de tuinafscheiding een verbindend element tussen tuinen.


Samen met de sociale werkplaats worden een aantal 'standaard' modellen gemaakt, maar daarnaast ontwerpen de Buurjongens ook tuinafscheidingen op maat.


Nieuwsgierig? In de demonstratietuin van het Bijen Educatiecentrum staan een aantal voorbeelden van schuttingen.

Drukbedrijf.nl

Drukbedrijf.nl is een snelgroeiende online drukkerij gevestigd in Amsterdam, bekend zijnde om de persoonlijke service gecombineerd met lage prijzen en natuurlijk gegarandeerde kwaliteit. Een jong en dynamisch team staat klaar om samen met jou tot het gewenste drukwerk te komen. Drukbedrijf.nl drukt letterlijk alles op alles. Boordevol ambitie willen we niet enkel een meerwaarde in onze klanten hun leven zijn, maar ook in dat van de maatschappij. Voor ons is het belangrijk verantwoord te ondernemen. Bij Drukbedrijf.nl bestellen is met de zekerheid bestellen dat u denkt aan mens, dier en milieu. We zijn vereerd Bijenstichting te mogen helpen en hun kosten te reduceren door hen te sponsoren in natura. 

Natural Bulbs logo

Natural Bulbs

"Natural zit in onze naam, omdat het uw en onze natuur en toekomst zijn waar wij om geven."


 Natural Bulbs werkt alleen samen met een kleine groep kleinschalige en gespecialiseerde bloembollenkwekers, die duurzaamheid een warm hart toedragen. De bloembollen leveren zij vers en direct vanaf de kwekerijen van deze kwekers. Inmiddels is het hen gelukt om bijna uitsluitend 100% biologische producten aan te kunnen bieden.


Natural Bulbs levert ook een assortiment bij-vriendelijke bloembollen aan de Bijenstichting en sponsort in natura.

F N G R P R N T S

F N G R P R N T S, het nieuwe merk voor gepersonaliseerde haarverzorging!

Bij F N G R P R N T S kies jij een shampoo en conditioner aangepast aan jouw persoonlijke wensen en unieke haarbehoeftes. Het is heel simpel: met één vinger vul je de online consultatietest in. Zij stellen jou een reeks vragen om jouw unieke haarconditie en persoonlijke haarwensen te bepalen. Hierna gaan zij de producten voor jou op maat formuleren. Een product dat is gepersonaliseerd met jouw naam op de flacon. F N G R P R N T S doneert per verkocht product een percentage aan de Bijenstichting en iedere online klant ontvangt een zakje bloemenzaad bij haar bestelling zodat zij ook thuis de bijen kan helpen.

Dit kun je als organisatie bijvoorbeeld doen voor de bijenpopulatie

 • Als het bedrijf eigen grond bezit: het op een bij-vriendelijke wijze beheren van het terrein, bijvoorbeeld door aanplant/zaaien van drachtplanten, pas maaien nadat planten zijn uitgebloeid, etc. (zie beheer en beleid, drachtplanten, bijenhotels);
 • Het afzien van verkoop en gebruik van gewasbeschermingsmiddelen (groepsnaam is Neonicotinoïden met als belangrijkste middel imidacloprid);
 • Klanten en relaties erop wijzen dat bijen belangrijk zijn voor de voedselproductie en biodiversiteit, en daarom beschermd moeten worden;
 • Invloed uitoefenen op de (lokale) politiek om te bereiken dat bijen beter beschermd worden;
 • Het ondersteunen in materiele of financiële zin van activiteiten die het leefmilieu van bijen verbeteren (lokale initiatieven).

Heb je vragen? Neem dan contact op.