Landelijke zaaidag 22 april

Je kan de bijen in Nederland niet alleen helpen door te doneren. Je kunt ook voedsel aanbieden.

Zo coördineren wij  ieder jaar de Landelijke Zaaidag op 22 april, dag van de Aarde!

Landelijke Zaaidag 22 april 2020

De Bijenstichting en Stichting Bijenvrienden roepen voor het zevende jaar particulieren, gemeenten, agrariërs, scholen en andere grondbezitters op om bloemstroken aan te leggen zodat er één groot bloemenlint voor bijen ontstaat.

Ook in 2018 en in 2019 werd in allerlei nieuwsberichten duidelijk dat bijen en andere insecten bedreigd worden. Door het voedselaanbod te verhogen kan je jouw bijdrage leveren.
Dat moeten dan wel geschikte bloemen zijn waar bijen voedsel kunnen vinden, dus bij voorkeur enkelbloemige typen. Daarnaast is het belangrijk dat de zaden/planten niet met bestrijdingsmiddelen zijn behandeld en dus bij voorkeur van biologische teelt afkomstig zijn. Vanaf februari zijn in onze webshop bloemenzaden te koop.
Wil je als organisatie/bedrijf/school gaan zaaien op 22 april of in de dagen daarom heen?

Meld je dan aan als participant.

Voordelen:

• korting op bloemenzaden in onze webshop (alleen voor niet commerciële partijen)
  • Je wordt vermeld  op de website en in onze nieuwsbrief
  • Je ontvangt zaai tips.
  • Je kunt meedoen met een leuke wedstrijd (we verklappen nog niet wat dat is!)

Hang de poster van de zaaidag op, je kunt hem hier downloaden.