Wil jouw bedrijf of organisatie zich inzetten voor bijen?

Je kunt de Bijenstichting eveneens steunen als bedrijf. Ook scholen en overheidsinstanties kunnen een bijdrage leveren om de bewustwording rondom bijen te vergroten. Hoe dan? Hieronder noemen we een aantal voorbeelden en stellen we ook onze sponsors aan je voor.


Hoe kan je als bedrijf de Bijenstichting steunen?

 • Onderteken het convenant bijenbescherming
 • Steun de Bijenstichting met een gift
 • Zet een actie op voor de Bijenstichting om geld in te zamelen via Pifworld
 • Steun (lokale) initiatieven (neem contact op met organisatie Bijenlint)
 • Plant of zaai drachtplanten
 • Bouw/koop bijenhotels
 • Neem deel aan een workshop (of vraag een in-company workshop aan)
 • Schakel de Bijenstichting in voor een betaald advies
Onderwijs/educatie

De Bijenstichting biedt scholen diverse mogelijkheden om in het onderwijs bewustwording te creëren voor de Bijen, een aantal voorbeelden zijn:

 • De schoolkrant biedt inspiratie om te gebruiken in het lesprogramma
 • De Bijen zoekkaart en het boekje 'Bijen in Beeld' bieden mogelijkheden om in biologielessen op zoek te gaan naar wilde bijen in de omgeving van de school
 • Het klassikaal maken van bijenhotels en ophangen in de omgeving van de school
 • Als er een schooltuin is kan daarin drachtplantenzaad worden gezaaid om bijen van voedsel te voorzien
 • Inzet van lokale imkers(verenigingen) om groepen kinderen te ontvangen en uitleg te geven over honingbijen

Organisaties

Elke organisatie die voldoet aan een of meerdere van onderstaande punten kan zich aan te melden:

 • De organisatie onderschrijft alle uitgangspunten van de Bijenstichting
 • De organisatie organiseert een activiteit die betrekking heeft op bijen en bijdraagt aan de doelstellingen van de Bijenstichting. (Bijvoorbeeld Landelijke Zaaidag voor bijen)
 • De organisatie draagt de uitgangspunten en doelstellingen uit via zijn/haar communicatiekanalen en verwijst naar de website van de Bijenstichting
 • De Bijenstichting bij de achterban onder de aandacht brengen
 • Via communicatiekanalen (tijdschrift/website) te verwijzen naar de Bijenstichting (www.bijenstichting.nl)
 • Wil het Convenant bij-vriendelijk handelen ondertekenen 
Overheid

De Bijenstichting roept overheden op om deel te nemen aan het Bijenlint. Lees daarvoor de doelen en uitgangspunten van het Bijenlint. De overheid heeft een belangrijke invloed, en kan als ‘motor’ lokale initiatieven ontplooien. Een aantal voorbeelden zijn:

 • Via communicatiekanalen aandacht besteden aan het Bijenlint
 • Het Convenant bij-vriendelijk handelen te ondertekenen en anderen stimuleren om hetzelfde te doen
 • In contact treden met organisaties in de regio om ze te stimuleren om gezamenlijk activiteiten te ontplooien (zaaien van drachtplanten, bouwen van bijenhotels, inrichten van bijentuinen). Een goed voorbeeld is o.a. Zutphen Bijenstad

Zijn er andere ideeën en wil je deze melden? Neem dan contact op met de Bijenstichting.

Sponsors

Baza Seeds is een creatief zaadhandels- en productiebedrijf, dat buitengewone producten ontwikkelt met zaden als basis. 


Onze jarenlange ervaring (sinds 1947) met zaden, in combinatie met de creativiteit van ons team, heeft geresulteerd in een frisse, niet-seizoensgebonden collectie, die een breed publiek aanspreekt.

Ze verkopen zoveel mogelijk biologische en duurzame producten. Ook de niet biologische zaden zijn niet met Neonicotinoiden behandeld.

Enkele BAZA producten als de kweektuintjes worden in onze webshop verkocht waarvan de opbrengst voor de Bijenstichting is.

BlueGear ontwerpt, bouwt en onderhoud websites (WordPress, Joomla, Magento), verzorgt uw hosting en mail, vergroot uw vindbaarheid (SEO) en helpt u de verbinding te maken met uw klanten en omgeving, bijvoorbeeld via content marketing en sociale media. BlueGear bouwt samen met u aan drie fundamenten in uw marketing:

1 - Houdt u van uw bedrijf en wat u doet? Dat inspireert en verbindt. BlueGear weet hoe dat verhaal voor u gaat werken!

2 - Doet u graag iets voor de wereld of uw omgeving? Dat is bijzonder en mogen echt meer mensen weten!

3 - Zoekt u een vaste partner voor ontwikkeling en onderhoud? Klanten die regelmatig aandacht besteden aan hun website en sociale media zijn erg succesvol. 

Sempergreen 

Sempergreen -kweker in hart en nieren- is een organisatie die de kwaliteit van leven wil verbeteren door innovaties op het gebied van duurzaam bouwen, biodiversiteit en groen in de stad. Wereldwijd levert Sempergreen producten voor groene daken, groene gevels en kant-en-klare bodembedekking. Voor de groene daken is er een speciale Bees & Butterfliesmat ontwikkelt in samenwerking met de Bijenstichting en De Vlinderstichting. Voor deze vegetatiemat is een grote variëteit aan waard- en nectarplanten geselecteerd en levert daarmee een belangrijke bijdrage aan de bevordering van biodiversiteit. Per verkochte vierkante meter wordt er een donatie gedaan aan de Bijenstichting. Daarnaast heeft Sempergreen ook vegetatiematten geleverd aan de demonstratietuin.

Team6 ontwerpt en ontwikkelt videogames voor oa Switch, Xbox, Playstation en mobile. Met onze games bereiken we een enorm publiek (~75 miljoen wereldwijd) en daarbij hoort een bepaalde verantwoordelijkheid. Sinds enkele jaren hebben we daarom enkele grote stappen gezet om minder afhankelijk te zijn van commerciële entertainment projecten en langzaam aan meer te kunnen focussen op onze ‘games for good’ afdeling, genaamd “Bee Royale”.

Onze recente, internationale projecten zijn o.a. voorlichting over hoe schadelijk plastic in de zee is, de millenial te leren wat gezonde voeding is, en het stimuleren van meer beweging wereldwijd. Het door de oprichter van Team6 persoonlijk sponsoren van de bijenstichting is daarnaast iets wat geheel in dit plaatje past.

Energiebesparing en duurzame energiebronnen helpen de CO2 uitstoot te verminderen en de opwarming van de aarde tegen te gaan. Duurzaam isoleren is hier een wezenlijk onderdeel van. PIF isolatiefolie is een innovatieve en hoogwaardige meerlaagse isolatiefolie voor renovatie en nieuwbouw. Het product combineert hoge Rc waarden met een flexibele, eenvoudige verwerking. PIF isolatiefolie wordt duurzaam geproduceerd en is 100% recyclebaar. 

We hebben de overtuiging dat duurzaam ondernemen bij jezelf begint. De complete energie voor ons pand wordt daarom opgewekt met zonnepanelen, we scheiden ons afval nauwkeurig en we ondernemen op een maatschappelijk verantwoorde manier (MVO). Op deze manier willen wij, naast ons duurzame product, bijdragen aan een betere leefomgeving en klimaat.

Op zoek naar een originele schutting met ruimte voor natuur? De schuttingen van de Buurjongens kunnen ingevuld worden met plantenvakken, insectenhotels, voedertafeltjes en nog veel meer. Door in de schutting ruimte te geven aan planten en dieren wordt de tuinafscheiding een verbindend element tussen tuinen.

Samen met de sociale werkplaats worden een aantal 'standaard' modellen gemaakt. Daarnaast ontwerpen de Buurjongens ook tuinafscheidingen op maat. Bekijk gerust de mogelijkheden.

In de demonstratietuin staan een paar voorbeelden van schuttingen.

Drukbedrijf.nl is een snelgroeiende online drukkerij gevestigd in Amsterdam, bekend zijnde om de persoonlijke service gecombineerd met lage prijzen en natuurlijk gegarandeerde kwaliteit. Een jong en dynamisch team staat klaar om samen met jou tot het gewenste drukwerk te komen. Drukbedrijf.nl drukt letterlijk alles op alles. Boordevol ambitie willen we niet enkel een meerwaarde in onze klanten hun leven zijn, maar ook in dat van de maatschappij. Voor ons is het belangrijk verantwoord te ondernemen. Bij Drukbedrijf.nl bestellen is met de zekerheid bestellen dat u denkt aan mens, dier en milieu. We zijn vereerd Bijenstichting te mogen helpen en hun kosten te reduceren door hen te sponsoren in natura. 

F N G R P R N T S, het nieuwe merk voor gepersonaliseerde haarverzorging!

Bij F N G R P R N T S kies jij een shampoo en conditioner aangepast aan jouw persoonlijke wensen en unieke haarbehoeftes. Het is heel simpel: met één vinger vul je de online consultatietest in. Wij stellen jou een reeks vragen om jouw unieke haarconditie en persoonlijke haarwensen te bepalen. Hierna gaan wij de producten op maat voor jou formuleren. Een product dat is gepersonaliseerd met jouw naam op de flacon.

F N G R P R N T S doneert per verkocht product een percentage aan de Bijenstichting en iedere online klant ontvangt een zakje bloemenzaad bij haar bestelling zodat zij ook thuis de bijen kan helpen.

Natural Bulbs logo
Natural zit in onze naam, omdat het uw en onze natuur en toekomst zijn waar wij om geven. Natural Bulbs werkt alleen samen met een kleine groep kleinschalige en gespecialiseerde bloembollenkwekers, die duurzaamheid een warm hart toe dragen. Onze bloembollen leveren we direct en vers vanaf de kwekerij van deze kwekers. Inmiddels is het gelukt het om bijna uitsluitend 100% biologische producten aan te kunnen bieden.

We leveren een assortiment bij-vriendelijke bloembollen aan de Bijenstichting en sponsoren in natura.


Een aantal Bij-vriendelijke voorbeelden

 • Als het bedrijf eigen grond bezit: het op een bij-vriendelijke wijze beheren van het terrein, bijvoorbeeld door aanplant/zaaien van drachtplanten, pas maaien nadat planten zijn uitgebloeid, etc. (zie beheer en beleid, drachtplanten, bijenhotels)
 • Het afzien van verkoop en gebruik van gewasbeschermingsmiddelen (groepsnaam is Neonicotinoïden met als belangrijkste middel imidacloprid)
 • Klanten en relaties er op wijzen dat bijen belangrijk zijn voor de voedselproductie en biodiversiteit en daarom beschermd moeten worden
 • Invloed uitoefenen op de (lokale) politiek om te bereiken dat bijen beter beschermd worden
 • Het ondersteunen in materiele of financiële zin van activiteiten die het leefmilieu van bijen verbeteren (lokale initiatieven)

Voor eventuele vragen aan de Bijenstichting neem contact op: 


[gravityforms id="1" title="false"]