blauwe metselbijvrouw
Nieuwsberichten
Jaap Molenaar
Nieuwsberichten
06/14/2024
1 min

Help de Blauwe metselbij en maak kans op gratis zaden

06/14/2024
1 min

De Blauwe Metselbij, ooit een alomtegenwoordige verschijning in Nederland, ziet haar aantallen helaas flink dalen. Hoewel deze bijensoort zich goed weet aan te passen aan zowel landelijke als stedelijke omgevingen, is het aantal vindplaatsen met maar liefst 35% afgenomen sinds 1950. De oorzaak van deze afname is nog steeds een raadsel. De Blauwe Metselbij is namelijk niet kieskeurig als het gaat om voedsel en kan zich zelfs prima nestelen in bijenhotels.

Dit is een oproep aan alle natuurliefhebbers en tuinbezitters in Nederland: laten we samen de leefomgeving van de Blauwe Metselbij verbeteren. Door de juiste voedselplanten in je tuin aan te planten, kun je deze bijensoort een broodnodig steuntje in de rug geven. Het is tijd om actie te ondernemen en meer kennis te vergaren over deze fascinerende bijensoort, haar voorkomen en de planten die zij het liefste bezoekt.

Wat kun jij doen?

Maak een foto van de Blauwe Metselbij in jouw tuin. Hoe meer we weten over de vindplaatsen, hoe beter we deze bij kunnen helpen.

Download ons gratis E-book. Dit boek bevat uitgebreide informatie over de leefwijze, voedselkeuze en nestwijze van de Blauwe Metselbij. Door dit E-book te downloaden, maak je bovendien kans op gratis bloemenzaden, perfect voor het aantrekken van deze bijensoort.

Een prachtig hulpmiddel is de app Obsidentify . Die kun je koppelen aan je waarneming.nl account waardoor je met je mobiel snel waarnemingen kunt doen.

We hebben op waarneming een challenge waarin de Blauwe metselbij is opgenomen.  De naam is Bijenstichting Challenge.


Steun deze actie en draag bij aan een gezonde bijenpopulatie in Nederland!

Deze actie wordt gesteund door Bee Honest en Ekoplaza. Samen kunnen we een verschil maken voor de Blauwe Metselbij. Download het E-book vandaag nog en help mee om deze waardevolle bijensoort te behouden!

Lees alles over deze bijensoort en download het E-book.


Laten we de Blauwe Metselbij weer terugbrengen in onze tuinen en parken, en zo bijdragen aan een rijkere biodiversiteit in Nederland!


Reacties
Categorieën