Blije Bijen Scholenprogramma
03 april 2023 
0 min. leestijd

Blije Bijen Scholenprogramma

LET OP: vanwege groot aantal inschrijvingen is inschrijven niet meer mogelijk

Basisscholen opgelet! De Bijenstichting biedt een aantal gratis "blije bijen pakketten" waarmee je kinderen kennis laat maken met onze wilde bijen. Het bestaat uit een lesbrief, bijenhotel, zakje bijvriendelijke bloemenzaden, instructies om te zaaien, instructies voor het plaatsen van een bijenhotel en bouwinstructies om evt. een extra bijenhotel te bouwen, bijenkwartet, bijenzoekkaart en het prachtige boek "Wilde Bijenparade" (va 8 jaar). (waarde € 50,-)


In de lesbrief vind je niet alleen info over wilde bijen, maar ook foto's en filmpjes over bijen en over bijvoorbeeld het maken van bloembommen.

Deze actie kan de Bijenstichting uitvoeren dankzij de steun van Contribute foundation


Scholen kunnen zich aanmelden via het formulier. Het is gratis, maar we vragen wel wat informatie en foto's van hoe jullie het gebruikt hebben enzo. We loven ook nog 5 pakketten bloembollen (á €50) uit aan deelnemende scholen in het najaar!Over de schrijver
Natuurliefhebber met focus op bijen. Hecht veel waarde aan biodiversiteit en de rol van educatie om dit te bereiken. Werkzaam als directeur van het Bijen Educatiecentrum te Vorden. Op uitnodiging beschikbaar voor lezingen en workshops excursies zowel over bijen als bredere natuuronderwerpen.
Reactie plaatsen