Klimaatvriendelijke tuin ook bij-vriendelijk?
Informatie
Jaap Molenaar
Informatie
07/26/2019
0 min

Klimaatvriendelijke tuin ook bij-vriendelijk?

07/26/2019
0 min

Er wordt meer en meer gesproken over klimaat vriendelijke tuinen. Best begrijpelijk gezien de heersende hittegolf in ons land en omringende landen. Is een klimaatvriendelijke tuin goed voor bijen werd ons onlangs gevraagd. Het antwoord daarop is volmondig JA!

Een van de maatregelen is: plant bomen. Dit zorgt voor wat schaduw. Nog beter is als je een bij-vriendelijke boom kiest die voedsel levert. Denk aan bijvoorbeeld aan Linde of fruitbomen.

Een tweede maatregel is vang water op. Zorg dat water van dak in de tuin wordt opgevangen zodat de tuin vochtiger blijft. Deze maatregel helpt de bijen want door de vochtigheid i.p.v. droogte groeien de planten beter en nog belangrijker: ze produceren meer nectar dan bij droogte dus meer voedsel!

Derde tip: Geen gazon maar lang gras: In de droogte/hitte verbrand kort gemaaid gras. Laat je het gras groeien en maai je nog maar 1 of 2 keer dan blijft het groener en er gaan kruiden in bloei komen die er waarschijnlijk al groeiden maar waarvan de bloemstengels steeds werden weggemaaid.

Behoefte aan professioneel advies voor tuin, bedrijventerrein of openbaar groen? Lees onze brochure.

Kortom: help je het klimaat, help je de bijen en vele andere dieren!

Reacties
Categorieën