De Bijenstichting

Beinvloeden overheidsbeleid ter bescherming van honingbijen, wilde bijen en hommels

Voorzitter, secretaris en penningmeester zijn het spin in het web.

Vele activiteiten op landelijk en lokaal niveau.

Samenwerkingspartners

Gezamenlijke projecten, kennisdelen en ondersteuning.

Onze activiteiten

Beïnvloeden (landbouw)beleid middels juridische procedures.

O.a. door het in beroep gaan tegen toelating insecticiden die bijen doden.

Het organiseren van petities en burgerinitiatieven.

Nationale en internationale petities zijn succesvol middelen om bestrijdingsmiddelen verboden te krijgen. .

Internationale samenwerking

De Bijenstichting werkt samen met diverse natuurorganisaties zowel binnen Nederland. Minder bekend is dat we ook internationaal samenwerken.

Save the Bees Coalition

Dit is een samenwerking tussen allerlei organisaties binnen Europa die tot doel hebben om de Neonicotinoiden te verbieden. Tevens zetten ze zich in om insecten beter te beschermen tegen bestrijdingsmiddelen in het algemeen.

Buglife

Dit is de enige organisatie in Europa die zich toelegt op het behoud van alle ongewervelden. Deze organisatie is in Engeland gevestigd maar is ook actief op Europees niveau o.a. op het gebied van bestrijdingsmiddelen.

Save Bees and Farmers

Met dit Europees Burger Initiatief roepen we de Europese Commissie op om een landbouwmodel te ondersteunen waarmee boeren en biodiversiteit in harmonie kunnen gedijen.

Wij zijn een ANBI (Algemeen Nut Beoogde Instelling) erkende organisatie. Daarmee voldoen we aan tranparantie qua beleid en financiën. Je weet daardoor aan wie je je steun geeft. Daarnaast zijn donaties binnen regels van de belastingdienst fiscaal aftrekbaar. We voldoen aan onze publicatieverplichtingen door onze gegevens te plaatsen op de ANBI website.

Ons rekeningnummer is NL55TRIO0390473324

Steun de Bijenstichting

Red de bijen, steun ons werk!

Er zijn vele wijze waarop je ons kunt steunen. Zowel structurele als eenmalige steun wordt enorm gewaardeerd. Wij zijn een onafhankelijke stichting en ontvangen geen subsidies. We kunnen onze activiteiten alleen ontplooien dankzij jouw steun.

Er zijn veel verschillende manieren om de Bijenstichting te steunen:

• Steun ons met een gift of word donateur
  • Word vrijwilliger
  • Organiseer een sponsorloop of andere activiteit waarbij geld wordt opgehaald via Pifworld

Staat jouw idee om ons te steunen er niet bij? Neem dan contact met ons op.

Eenmalige gift

Steun de bijenstichting met een eenmalige gift via Pifworld

Donateur

Donateur worden kan al vanaf €10,- per jaar!

Bijen Educatiecentrum

Of steun (ook) onze educatieve activiteiten en krijg toegang tot online cursussen