Bijenstichting partner van Tuin er niet in; vermijd invasieve exoten
18 maart 2020 
in Blog
0 min. leestijd

Bijenstichting partner van Tuin er niet in; vermijd invasieve exoten

WAT ZIJN INVASIEVE EXOTEN?
Exoten zijn planten of dieren die via menselijk handelen in ons land terecht zijn gekomen. Dit kan zowel bewust (via de handel) of onbewust (bijvoorbeeld als verstekeling op transport) gebeuren. De meeste exoten zijn geïmporteerd als huisdier of als tuin- of aquariumplant en zorgen niet voor problemen, o.a. omdat ze alleen in tuinen zitten en zich niet zelfstandig kunnen verspreiden of handhaven. Enkele van deze exoten kunnen dit wel en weer een klein deel hiervan doet het zelfs zo goed, dat ze een bedreiging vormen voor onze inheemse planten of dieren en soms zelfs voor de mens (ze zijn giftig of leiden tot hooikoortsklachten). Deze laatste groep exoten noemen we dan ‘invasieve exoten’

Floron is bezig met een programma waarin alternatieven worden geboden. De Bijenstichting denkt mee vanuit het belang van bijen. Welke planten/bomen zijn geschikt voor bijen.

Je kunt meer over dit programma lezen op de website van FLORON.

Over de schrijver
Natuurliefhebber met focus op bijen. Hecht veel waarde aan biodiversiteit en de rol van educatie om dit te bereiken. Werkzaam als directeur van het Bijen Educatiecentrum te Vorden. Op uitnodiging beschikbaar voor lezingen en workshops excursies zowel over bijen als bredere natuuronderwerpen.
Reactie plaatsen