EU bescherm insecten!
31 januari 2020 
0 min. leestijd

EU bescherm insecten!

Europarlementsleden roepen de Commissie op haar bestuiversinitiatief te versterken en met nieuwe maatregelen te komen om bijen en andere bestuivers te beschermen.

In een aangenomen resolutie verwelkomt het Parlement het EU-bestuiversinitiatief, maar benadrukt dat het met  de huidige stand van zaken  bijen en andere bestuivers niet voldoende beschermt tegen enkele van de vele oorzaken van hun achteruitgang, waaronder intensieve landbouw, pesticiden, klimaatverandering, land -veranderingen, verlies van habitat en invasieve soorten.

Aangezien bestuivers essentieel zijn voor biodiversiteit, landbouw en voortplanting van  veel plantensoorten, dringen Europarlementsleden er bij de Commissie op aan om een ​​volledig actieprogramma met voldoende middelen te presenteren.

Buglife heeft i.s.m. vele organisaties waaronder de Bijenstichting een brief gestuurd naar Frans Timmermans met de dringende boodschap om bijen (en andere insecten) serieus te gaan beschermen.

De (Engelstalige) brief is hier te lezen.

Over de schrijver
Natuurliefhebber met focus op bijen. Hecht veel waarde aan biodiversiteit en de rol van educatie om dit te bereiken. Werkzaam als directeur van het Bijen Educatiecentrum te Vorden. Op uitnodiging beschikbaar voor lezingen en workshops excursies zowel over bijen als bredere natuuronderwerpen.
Reactie plaatsen