Meetup 8 juli: Red bijen en boeren - teken het initiatief
30 juni 2021 
0 min. leestijd

Meetup 8 juli: Red bijen en boeren - teken het initiatief

De biodiversiteit is in gevaar. Belangrijke oorzaken zijn monoculturen en grootschalig gebruik van landbouwgif. Dat is een doodlopende weg. Toch dreigt het de komende jaren gewoon door te gaan. Wat kunnen wij daaraan doen? Teken en verspreid het burgerinitiatief Red Bijen en Boeren. Neem deel aan onze online meetup op donderdag 8 juli van 19.30 tot 21.00 uur. Onze sprekers Wankja Ferguson en Tjerk Dalhuisen vertellen over het belang van insecten en bestuivers in het landschap en voor ons voedselsysteem, en de gevolgen van landbouwgif op onze gezondheid. Het Europees Burgerinitiatief Red Bijen en Boeren ijvert voor het terugdringen van gif. Plus een goed inkomen voor boeren die samenwerken met de natuur. Samen kunnen we helpen voor eind september de benodigde 1 miljoen handtekeningen te bereiken. Denk en doe je mee?
Evenement gefaciliteerd door Marjolein Moeijes.

Meld je hier aan
Teken het ECI hier

Over de schrijver
Natuurliefhebber met focus op bijen. Hecht veel waarde aan biodiversiteit en de rol van educatie om dit te bereiken. Werkzaam als directeur van het Bijen Educatiecentrum te Vorden. Op uitnodiging beschikbaar voor lezingen en workshops excursies zowel over bijen als bredere natuuronderwerpen.
Zahoor
Door

Zahoor

op 30 Sep 2021

De regering doet niet genoeg voor het milieu. Grote Industries krijgen vrijspeel en als burger moeten we zorgen dat het beter wordt met natuur.

Reactie plaatsen