Nieuwsberichten
info@bijenlint.nl
Nieuwsberichten
09/12/2022
1 min

Hoever zijn we met Red Bijen en Boeren actie?

09/12/2022
1 min

Waarschijnlijk heeft u uw stem laten horen in het Red Bijen en Boeren burgerinitiatief. Met 1,2 miljoen Europeanen gaven we een zeer belangrijke boodschap: stop met het vergiftigen van ons milieu en het schaden van onze gezondheid. Wij willen dat de landbouw de biodiversiteit ondersteunt en met de natuur samenwerkt in plaats van haar te bestrijden.

De huidige stand van zaken:

Op één na hebben alle EU-landen de handtekeningen geverifieerd. Met 89% geldige stemmen zitten we aan de veilige kant. Maar we wachten op de validatie van de 587.000 Duitse handtekeningen. Duitsland heeft de EU-Commissie om extra tijd gevraagd voor het antwoord en ze hebben nu tot 8 september de tijd.

 Zodra we het formele resultaat van Duitsland hebben ontvangen, overhandigen we de verklaringen van alle 27 EU-landen aan de EU-Commissie. Als de 1 miljoen is bereikt, zullen de organisatoren worden uitgenodigd. Binnen een maand is er dan een formele ontvangst door de EU-Commissie en binnen 3 maanden volgt een hoorzitting in het EU-parlement.

 Dit komt in een zeer belangrijke periode. De EU is besprekingen begonnen over een nieuwe wet die pesticiden gebruik moet terugdringen. Het huidige voorstel moet veel ambitieuzer worden. Maar het ligt nu al zwaar onder vuur van de chemische industrie en de voorstanders van industriële landbouw. Veel boeren denken nog steeds dat de chemische aanpak in hun belang is. Maar om hun kinderen een toekomst in de landbouw te geven zullen ze van kant moeten veranderen. Laten we hen helpen om zich te bevrijden van de chemische ketens.

Lees hier het overzicht van deze actie.

Reacties
Categorieën