hommel in krokus
Nieuwsberichten
Jaap Molenaar
Nieuwsberichten
10/11/2021
0 min

Plant alleen biologische bloembollen voor bijen!

10/11/2021
0 min

Recent onderzoek van Pesticide Action Netwerk (PAN-Nederland) toont nogmaals aan dat niet biologisch bloembollen vol zitten met bestrijdingsmiddelen en dus schadelijk zijn voor diverse dieren!

In de 21 monsters zijn 22 verschillende bestrijdingsmiddelen, vooral fungiciden en insecticiden, aangetroffen. Gemiddeld bevatten de onderzochte bloembollen 6,9 verschillende middelen en 1,05 bestrijdingsmiddelen (inclusief metabolieten) mg/kg monster.

Van de 21 van de onderzochte bloembollen bevatte slechts één monster 1 residu, bij de andere 20 monsters zijn cocktails van 2 tot 14 verschillende bestrijdingsmiddelen per monster gevonden. Blauwe druifjes (Muscari-snow) van WelKOOP stonden met het aantal verschillende middelen (14) en het hoogste gehalte (3,4 mg/kg monster) aan de top.

In 18 van de 22 monsters zaten verboden middelen!!

Tussen de 22 gevonden middelen zaten er vier middelen die niet zijn toegelaten in de EU en dus ook niet in Nederland, voor het gebruik als bestrijdingsmiddel. Via deze link kun je het hele onderzoeksrapport downloaden.

Dit onderzoek toont nogmaals aan dat alleen biologisch geteelde bloembollen bij-vriendelijk zijn.

Andere keurmerken als:

  •  De Stichting Keurmerk Bloembollen Holland (SKBH)
  • MPS / Florimark Good Trade Practice

Zeggen helemaal niets over aan- of afwezigheid van bestrijdingsmiddelen.

In onze webshop verkopen wij alleen maar biologisch geteelde bloembollen.


Reacties
Categorieën