Nieuw rapport belicht voordelen van biologische landbouw voor biodiversiteit
20 juli 2021 
in Opinie
0 min. leestijd

Nieuw rapport belicht voordelen van biologische landbouw voor biodiversiteit

Een nieuw rapport van IFOAM Organics Europe belicht de bijdrage van de biologische landbouw aan de bescherming van de biodiversiteit in Europa. Het rapport beveelt de Europese lidstaten aan om de ecoregelingen in hun strategische plannen voor het GLB ten volle te benutten ten behoeve van biologische landbouwers.

Hoofdauteur van het rapport Nic Lampkin, van Organic Policy, Business and Research Consultancy, stelt: “De lidstaten moeten in hun strategische plannen voor het GLB expliciet de mogelijkheden erkennen voor het behoud en de verbetering van de biodiversiteit die worden ondersteund door biologische landbouw in hun strategische plannen voor het GLB, hun programma’s voor plattelandsontwikkeling en hun nationale actieplannen voor biologische landbouw.”

Lees het hele artikel in Biojournaal

Over de schrijver
Natuurliefhebber met focus op bijen. Hecht veel waarde aan biodiversiteit en de rol van educatie om dit te bereiken. Werkzaam als directeur van het Bijen Educatiecentrum te Vorden. Op uitnodiging beschikbaar voor lezingen en workshops excursies zowel over bijen als bredere natuuronderwerpen.
Reactie plaatsen