Meeste landen tegen het
30 januari 2019 
0 min. leestijd

Meeste landen tegen het "aanscherpen" toelatingsbeleid bestrijdingsmiddelen.

We waren zo positief in ons vorig nieuwsbericht: Europa stemt in met verbetering toelatingsprocedures bestrijdingsmiddelen.

Als de commissie het voor het zeggen had dan was er een aanzienlijke verbetering bereikt. Maar de vertegenwoordigers (ministers) van de landen hebben de zeggenschap. En wat blijkt? Op enkele vooruitstrevende landen als Frankrijk en Oostenrijk stemmen met de aanscherping van het beleid in. Alle ministers van de andere EU landen waaronder Nederland zijn tegen. Dit terwijl op basis van het EFSA rapport met scherpere normen vorig jaar wel drie Neonicotinoiden voor buitenteelten zijn verboden.

Het is duidelijk dat de sterke lobby van de producenten van deze middelen heeft gewerkt.  In het samenwerkingsverband: Save the Bees hebben we nogmaals een oproep gedaan om steun te krijgen van deelnemende landen.

Over de schrijver
Natuurliefhebber met focus op bijen. Hecht veel waarde aan biodiversiteit en de rol van educatie om dit te bereiken. Werkzaam als directeur van het Bijen Educatiecentrum te Vorden. Op uitnodiging beschikbaar voor lezingen en workshops excursies zowel over bijen als bredere natuuronderwerpen.
Reactie plaatsen